Cases

Mijn werk

Omdat iedere patiënt uniek is vind ik een individuele aanpak heel belangrijk. Daarom stel ik bij iedere nieuwe patient een behandelplan op. Dit gebeurt na het initiële consult waar wij uw wensen uitgebreid bespreken en ik uw mondsituatie zal onderzoeken en vastleggen. Deze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat wij in overleg het meest geschikte behandeltraject kiezen dat aansluit op uw wensen en voorkeuren. Hieronder wil ik graag een impressie geven van mijn werk. 

Bent u benieuwd geworden welke mogelijkheden het beste bij uw wensen aansluiten? Neem dan gerust contact met mij op voor een eerste consult via het Inschrijfformulier op deze website.

Casus 1

Facings

Het vervaardigen van facings is een geweldige manier om tanden te herstellen en de lach esthetisch te verfraaien. Er zijn diverse voordelen van deze behandelmethode, maar voor mij is vooral belangrijk dat er een gezond, functioneel en mooi eindresultaat bereikt kan worden zonder de eigen tanden onnodig te beschadigen. 

Facings kunnen in de praktijk worden gemaakt van een composietmateriaal, zoals de casus hier afgebeeld. Ook kunnen de facings van porselein worden vervaardigd in het tandtechnisch laboratorium van één van de top tandtechnici uit binnen- of buitenland waar ik mee samenwerk.

Casus 2

Gebitsslijtage

Het verlies van natuurlijk tandweefsel als gevolg van gebitsslijtage kan erg vervelend zijn. Bij gevorderde stadia van gebitslijtage kan het naast de negatieve esthetiek ook zorgen voor pijn en functionele klachten.

Het is daarom belangrijk om niet te lang te wachten als u last heeft van gebitsslijtage. Wanneer herstel door restauratieve behandeling noodzakelijk is kan ik de tanden verstevigen en herstellen met composiet en/of met porselein. Waarbij een functioneel en gezond eindresultaat voorop staat. Bij deze patiënt is de slijtage in zijn geheeld behandeld met porselein.

Casus 3

Beschadigde voortanden

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hierbij kan een voortand beschadigd raken, waarbij een hoek van de tand afbreekt. 

Om de tand in oorspronkelijke vorm en kleur te herstellen is in deze casus gekozen voor composiet. Voorafgaand aan het herstel van het tandtrauma zijn de tanden eerst gebleekt middels de thuisbleekmethode met op maat gemaakte bleekbitjes.

Casus 4

Behandelen van witte vlekken 

Witte vlekjes op de tanden, zoals kalkvlekjes, fluorose of bijvoorbeeld na een beugelbehandeling, zijn poreuze plekken die vaak door patiënten als storend worden ervaren.

Door middel van een nano-infiltratietechniek kunnen de porositeiten in het glazuur worden opgevuld. Bijzonder aan deze techniek is dat dit vrijwel volledig weefselbesparend is voor de eigen tanden. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik ben

Marta Ilik© 2023    |    Privacybeleid